Avusturya’da peynir üreticiliği ve hayvancılık üzerine kurulmuş olan Linzer Molkerei e-Gen grubunun üyelerinden oluşan 38 kişilik heyeti Mütevelli Heyeti Başkanımız Sn. Ali ALTINBAŞ, Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sn. İmam ALTINBAŞ ve Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Vakkas ALTINBAŞ ile Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Argun KARACABEY’în katıldığı yemekte Uygulamalı Bilimler Fakültesi olarak ağırladık.
Yemekte ayrıca Avusturya Büyükelçiliği Ticaret Müsteşar Yrd. Eva Maria Weithaler, COOP partnerimiz MOLU Çiftliği Sahibesi Oluş Molu ve ünlü seramik sanatçımız Birsen Canbaz Hanım’da bizlerle birlikte yer aldı.
Düzenlenen yemekte Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü hocalarımız ve öğrencileri tarafından hazırlanan Modern Türk Mutfağı menüsü servis edildi. Menüde Avusturya’dan gelen misafirlerimizin hediyesi olan kabak çekirdeği yağının da kullanıldığı ve ‘Altınbaş Spesiyal’ olarak adlandırdığımız tatlımız da yer aldı.
Yemek öncesi etkinlikte görev alan akademisyen ve öğrencilerimizin imzaladığı günün menüsü Linzer Molkerei e-Gen Heyeti Başkanı Sn. Gust Hackl’ a takdim edildi.
Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Özgül ÖZKOÇ 16-23 Nisan tarihleri arasında Bosna-Hersek’in başkenti Saraybosna’da yer alan Sarajevo University’de Erasmus Personel Hareketliliğine katılmıştır. Ayrıca Bosna Hersek ve Türkiye Sağlık Hizmetlerinde Kalite ve Akreditasyon Başkanlıklarının yapmış olduğu toplantıya katılmıştır.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü son sınıf öğrencimiz Furkan KILIÇ, bitirme projesi kapsamında Avusturya’yı ziyaret etmiştir. Öğrencimiz Avusturya’daki Türk Gastronomi İşletmeleri ile ilgili olarak yazmakta olduğu bitirme projesi kapsamında Avusturya’da yer alan Türk Gastronomi İşletmeleri ile röportojlar gerçekleştirmiştir. Öğrencimize gezisi sırasında Dr. Öğr. Üyesi İnanç ATILGAN ve Arş. Gör. Sercan AZBAZ hocalarımız eşlik etmişlerdir.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Arş. Gör. Sercan AZBAZ, Erasmus+ Personel Hareketliliği kapsamında Hırvatistan’ın Split şehrinde yer alan Aspira University Collage of Management and Desing’ı ziyaret etmiştir. Karşılıklı işbirlikleri ve öğrenci değişim hareketliliği konularında görüşmeler yapılmıştır. Hocamız hareketlilik kapsamında uygulama derslerini ziyaret ederek hem Türk Mutfağı konusunda bilgilendirme yapmış hem de ev sahibi üniversitenin uygulama derslerini gözlemleyerek bu konudaki gözlemlerini fakülte akademik personeli ile paylaşmıştır.
19.03.2022 Tarihinde Slovenya’daki Türkiye Büyükelçimiz Sn. Aylin TAŞHAN Hanımefendinin daveti üzerine Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Araştırma Görevlisi Sercan AZBAZ büyükelçilik personeline gastro-diplomasi, servis ve sunum teknikleri ile adab-ı muaşeret konularında eğitim vermiştir. Eğitim öncesi Sn. Aylin TAŞHAN ile gastronominin diplomasideki önemi üzerine bir sohbet gerçekleştirilmiştir.
Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğretim Üyesi İnanç Atılgan Erasmus kapsamında Hırvatistan Split’te yer alan Aspira University Collage of Management and Desing’da ders vermiştir.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları akademisyenlerimiz Öğr. Gör. Gökhan Taşpınar ve Öğr. Gör. Yaşar Sevimli Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kınık Engelliler Sarayında Down sendromlu çocuklarla karides kokteyl workshopu gerçekleştirdi.
Bankacı Aysun FIRAT tarafından fakültemiz Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü öğrencilerine 12 Mayıs, 16 Mayıs ve 23 Mayıs tarihlerinde Finansal Analizlerde SQL Programlama eğitimleri verilmiştir.
Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Osman Nuri Uçan tarafından Bankacı Aysun FIRAT’ a vermiş olduğu eğitimlerden dolayı teşekkür belgesi takdim edilmiştir.
Uygulamalı Bilimler Fakültesi koordinatörlüğünde 11 Mayıs 2022 tarihinde Siber Güvenlik ve Yapay Zekâ Semineri gerçekleştirilmiştir. Seminer Fakültemiz Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Muzaffer AYDEMİR Moderatörlüğünde gerçekleştirilmiştir. Uluslararası akademik yayınları ile alanında uzman Doç. Dr. Fatih ABUT Siber Güvenlikle ilgili değerli bilgilerini paylaşmıştır. Yönetim Bilişim Sistemleri Arş. Gör. İncilay YILDIZ akademik yayınlarının bulunduğu Yapay Zekâ alanında önemli bilgiler vermiştir.
Fakültemiz Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü Arş. Gör. İncilay YILDIZ 20 Nisan 2022 tarihinde Altınbaş Üniversitesi öğrencilerine Yapay Zekâ Kulübü altında düzenlenen “Yapay Öğrenme ve Yapay Sinir Ağları” eğitimi verdi. Eğitim kapsamında yapay öğrenme tarihi, öğrenme biçimleri, yapay sinir ağları ve çok katmanlı ağlar anlatıldı. İki katmanlı ağda ağırlıklandırma problemi çözüldü.
Dekanımız Prof. Dr. Osman Nuri UÇAN, Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Muzaffer AYDEMİR ve Auto Master İnsan Kaynakları Müdürü Önder IŞIK, Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümümüz ile Auto Master arasında CO-OP ve İş Birlikleri yapılmasını görüşmek üzere fakültemizde bir araya geldiler
7 Eylül 2022’de Fakültemiz Eğitimde Erişim konusunda yapmış olduğu düzenlemelerden sonra Yeşil Bayrak almaya hak kazanmıştır
1 Eylül 2022 tarihinde Fakültemiz Yönetim Bilişim Sistemleri Arş. Gör. Merve Nur Barun, İstanbul Öğretmen Akademileri, Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Akademisi kapsamında düzenlenen “SPSS ve Nicel Yöntemler Analizi” eğitiminin ikinci dersini gerçekleştirdi. Eğitim kapsamında ölçme düzeylerini anlatmış, tanımlayıcı istatistikleri tanıtarak verilerin görselleştirilmesini ve yorumlanmasını öğretti.
6 Eylül 2022 tarihinde Fakültemiz Yönetim Bilişim Sistemleri Arş. Gör. Merve Nur Barun, İstanbul Öğretmen Akademileri, Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Akademisi kapsamında düzenlenen “SPSS ve Nicel Yöntemler Analizi” eğitiminin üçüncü dersini gerçekleştirdi. Hipotezleri belirlemeyi anlattıktan sonra parametrik hipotez testlerini anlattı ve SPSS’te uygulamasını öğretti.
8 Eylül 2022 tarihinde Fakültemiz Yönetim Bilişim Sistemleri Arş. Gör. Merve Nur BARUN İstanbul Öğretmen Akademileri, Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Akademisi kapsamında düzenlenen “SPSS ve Nicel Yöntemler Analizi” eğitiminin dördüncü dersini gerçekleştirdi. Parametrik olmayan analiz yöntemlerini anlatarak SPSS’te uygulamasını gösterdi.
15 Eylül 2022 tarihinde Fakültemiz Yönetim Bilişim Sistemleri Arş. Gör. Merve Nur BARUN, İstanbul Öğretmen Akademileri, Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Akademisi kapsamında düzenlenen “SPSS ve Nicel Yöntemler Analizi” eğitiminin beşinci dersini gerçekleştirdi. Korelasyon analizini öğrettikten sonra SPSS uygulamasını gerçekleştirdi.
ÖSYM Yerleştirme puanlarına göre fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü bir sene önceki puanlara göre 110 puan artış göstererek okulumuzda yer alan tüm bölümler arasında puan artışında 1. sırada yer almıştır.
Fakültemiz Yönetim Bilişim Sistemler Bölümü ise bir sene önceki puanlara göre 87 puan artış göstermiştir. Yönetim Bilişim Sistemler Bölümü, okulumuzda yer alan tüm bölümler arasında puan artışında 3. sırada yer almıştır.
4 Ağustos 2022 tarihinde Fakültemiz Yönetim Bilişim Sistemleri Arş. Gör. Merve Nur Barun, İstanbul Öğretmen Akademileri, Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Akademisi “Yaz Eğitim Programı” kapsamında düzenlenen SPSS eğitiminin ilk dersini anlattı.
2 Ağustos 2022 tarihinde Fakültemiz Yönetim Bilişim Sistemleri Arş. Gör. Merve Nur Barun, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen İstanbul Öğretmen Akademileri “Yaz Eğitim Programı” kapsamında düzenlenen Bilimsel Araştırma Yöntemleri eğitimi verdi.
Altınbaş Üniversitesi olarak Uygulamalı Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümlerimizden ikinci mezunlarımızı verdik.
Mezuniyet törenimiz 23 Temmuz 2022’de Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezinde gerçekleşti. Bütün mezunlarımızı tebrik eder iş hayatlarında başarılı olmalarını temenni ederiz
Uygulamalı Bilimler Fakültesi olarak Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Çağrı ERHAN, Genel Sekreterimiz Şenay GÜMÜŞ ve üniversitemizde görevli dekanlarımızı akşam yemeğinde ağırladık.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarımız ve son sınıf öğrencilerimizin hazırladığı Minestrone Çorba, Tatlı Ekşi Soslu Karides, Kore Usulu Bonfile ve Sous Vide Sebzeler Eşliğinde Şeftalili Risotto ve Muhallebili Çençen Aşı’ndan oluşan menüyü kendilerine sunduk. Bu etkinlik aynı zamanda öğrencilerimizin mezun olmadan önce katıldıkları son etkinlikti. Kendilerine mezun olduktan sonraki hayatlarında başarılar dileriz.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 11 Şubat 2022 tarihinde 18.00-21.30 saatleri
aralığında Mezunlar ile İlişkiler Ofisi’nin organize ettiği “Mezun Mutfakta: Sevgililer Günü
Etkinliği’nde” Gastronomi ve Mutfak Sanatları Uygulama Mutfağında bölüm hocaları ve
öğrencileri Altınbaş Üniversitesi mezunlarına Fransız Mutfağı Workshop’u düzenledi.
Etkinliğe 20 kişi katılım gösterdi.
Sağlık Yönetimi öğrencilerimiz JCI tarafından re-akredite olmuş, uluslararası standartlarda
hizmet sunduğu belgelenmiş Bahçelievler Medical Park Hastanesi’nde staja başladı. Geçen yıl
staj yapan ve bu yıl hastanede çalışan mezun öğrencimiz Pelin Aydemir ev sahipliği yaptı.
Fakültemiz Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü Arş. Gör. Merve Nur BARUN İstanbul Milli
Eğitim Müdürlüğünde görev yapan öğretmenlere, Orhan Kemal İl Halk Kütüphanesinde
Yapay Zekâya Giriş, Arttırılmış Gerçeklik, Sanal Gerçeklik ve Karma Gerçeklik eğitimi
verdi
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 15 Aralık 2021 tarihinde 16.00-19.00 saatleri
aralığında Mezunlar ile İlişkiler Ofisi’nin organize ettiği “Mezun Mutfakta Etkinliği’nde”
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Uygulama Mutfağında bölüm hocaları ve öğrencileri Altınbaş
Üniversitesi mezunlarına İtalyan Mutfağı Workshop’u düzenledi. Etkinliğe 16 kişi katılım
gösterdi
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 28 Aralık 2021 tarihinde Uluslararası Mutfak Günü
etkinliği kapsamında tüm yerleşkelerde ikram edilmek üzere Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Bölümü uygulama mutfağında bölüm hocaları ve öğrencileri ile ‘Donut’ hazırladı. Hazırlanan
Donut’lar tüm yerleşkelerde ikram edildi.
6 Ocak 2022 tarihinde Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Osman Nuri UÇAN, Dekan Yardımcısı
Muzaffer AYDEMİR ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü akademisyenleri ile Sunolus Boutiqe Hotel ve Molu Çiftliği Sahibi Oluş
Hanım’ın katılımıyla CO-OP anlaşması gerçekleştirdi.
Altınbaş Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi ve Türkiye Hastanesinin ortaklaşa
düzenlediği ‘Bilmek Hayat Kurtarır’ adlı seminerde AIDS ve HIV virüsüyle ilgili bilinmesi
gerekenler anlatıldı. Seminer Altınbaş Üniversitesi Gayrettepe Kampüsü Konferans Salonunda
gerçekleştirildi.
Seminere Altınbaş Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Osman Nuri Uçan
ile Türkiye Hastanesi Genel Müdürü Hayati Odabaşı, Uygulamalı Bilimler Fakültesi
akademisyen ve öğrencileri katıldı.
Altınbaş Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Sağlık Yönetimi
Bölüm Başkanı, Dr. Öğretim Üyesi Özgül Özkoç’un moderatörlüğünde gerçekleşen seminerde
Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Özlem Alıcı AIDS’ten korunma yöntemleri, Uzman
Psikolog Buse Baytın hastaların psikolojik durumları ve Dr. Öğretim Üyesi Özgül Özkoç AIDS
hastalığının Sağlık Ekonomisi boyutu hakkında bilgi verdiler.
Fakültemiz Dekan Yardımcısı ve Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı Doç. Dr.
Muzaffer AYDEMİR Ahi Evran ve Ahilik Bilgi Şölenine “Sümerler’de Esnaflık ve Ahilikle
Karşılaştırılması” konulu tebliğ ile katılmıştır.
Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr.
Üyesi Özgül ÖZKOÇ Moderatörlüğünde 4 Kasım 2021 tarihinde “Hastanelerde Marka
Yönetimi ve Kurumsal Pazarlama” adlı söyleşi gerçekleştirilmiştir.
Haliç Kongre Merkezinde bu yıl 6.’sı düzenlenen 6. Uluslararası Gastromasa Gastronomi
Konferansına, Fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Akademik Kadro ve
öğrencileriyle birlikte katılım sağlamıştır.
Altınbaş Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri, Sağlık
Yönetimi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümlerine yeni katılan öğrencilerimiz için 20
Eylül tarihinde Gayrettepe Yerleşkesi Altınbaş Konferans Salonu’nda düzenlenen oryantasyon
programında Dekanımız Prof. Dr. Osman Nuri Uçan ve akademik kadromuz yeni
öğrencilerimizle buluştu.
Fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Gökhan
Taşpınar WFP ve Tarım Destek Projesinde yer almıştır.
Altınbaş Üniversitesi olarak Uygulamalı Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri, Sağlık
Yönetimi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümlerimizden ilk mezunlarımızı vermiş olmanın
gururu içerisindeyiz.
Fakülte birincilik ödülü Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünden Suer Nur İŞBİLEN adlı
öğrencimize Rektörümüz Prof. Dr. Çağrı Erhan tarafından verildi.